Båtturer

Slussning, räkfrossa eller tvärs över Vättern.

”Även med förbundna ögon och utan vetskap var jag befunne mig, skulle jag genast kunna skilja Vätterns våg plask från alla andra sjöars.”

Det är Verner von Heidenstam egna ord om Vättern. Författaren levde under lång tid på Övralid, ett känt navigationsmärke för alla sjöfarare på Sveriges näst största sjö. Det är något visst att uppleva Vättern från vattnet. Det ger verkligen känslan av ett innanhav. Har du inte egen båt är det flera företag som erbjuder turer runt om i Vättern.

Ta en stilla tur på Göta Kanal, kryssa i norra skärgården eller åk med Ångaren trafik från Hjo till andra sidan.

Heldagskryssa på Göta Kanal

Åk med kanalbåten M/S Wasa lejon från Berg till Borensberg t/r

M/s Kung Sverker 

Jubileumsslussa med M/S Kung Sverker. 

Ångaren Trafik- Tvärs över

Ett av Sveriges äldsta ångfartyg med hemmahamn i Hjo..

Namnet “Vättern” kommer från ordet vatten!


Kryssa Lungt

Bland öarna i norr eller på göta kanal

På fredagskvällarna under sommaren går M/S Kung Sverker ut på Vättern och en god räkfrossa avnjuts - ät så många räkor du orkar! En trubadur spelar och sjunger och båtens kapten berättar om Vätterns spännande historier. BOKA HÄR

Under hela sommarsäsongen tar M/S Wettervik med passagerare ut i den unika sötvattensskärgården. Passagerarbåten har Askersund som hemmahamn och härifrån görs både längre och kortare kryssningar. 

visingsö

färjan över är en del av äventyret

Färjan mellan Gränna och Visingsö avgår regelbundet och tar cirka 25 minuter. ... Ombord på färjan har du möjlighet att sitta bekvämt inne, eller njuta av båtfärden ute på däck. Sträckan mellan Gränna hamn och hamnen på Visingsö är 6200 meter lång och trafikeras med två olika färjor; Braheborg och Ebba Brahe.

KÖP DIN BILJETT HÄR