äventyr & bad

Högt upp bland träden, klippbad eller grottur!

Om man vill utmana sig lite finns det flera fina höghöjdsbanor och zipline Runt Vättern. Njut av en dag i trädtopparna hos Ösjönäs Höghöjdsklättring, Zipline på Omberg eller Hagårdslagård utanför Habo.

Vättern lockar till bad. Såklart! Kristallklart vatten som går att snorkla i, hopp från klippor med pirr i magen eller sandslottsbygge på Nordens längsta sandstrand Varamon i Motala. 

Hemestra när det är som bäst!

Långgrunda sandstränder

Vadstena camping har mängder av aktiviter och ett fantastiskt bad.

Inomhusbad

Vill du bada i pool och inomhusbad så finns flera fina att välja på. Rosenlundsbadet är ett av Sveriges fem största. 

MTB Omberg- hel eller halvdag

Hyr en MTB guide för bara er. Nybörjare som erfaren. Vi visar de bästa stigarna på Omberg.

Vi älskar cykling!


omberg & tiveden

MTB leder, grusväg eller stig

Upptäck den trolska naturen i Tiveden Längs med lederna finns det många tillfällen att pausa. Kaféer, matställen och badplatser varvas med jättegrytor, grottor och stora flyttblock. 

På Omberg finns fler grottor att upptäcka, det gör du lättast med kanot eller kajak. Här finns ockå fina mountainbiketurer som passar både dig som är nybörjare och dig som cyklat länge. 

Sand mellan tårna eller klippbad

Vättern erbjuder bad för alla

Den mest kända sandstranden är Varamobaden, Nordens längsta insjöbad med en halv mil lång strand och 80 fler soltimmar än i övriga inlandet! Men Vättern erbjuder fler fina stränder. Mitt inne i Jönköping finns Vätterstranden. I Habo erbjuder Domsand och Baskarp fina stränder, liksom Vätterviksbadet och Tycklinge i Vadstena. Hjos fina sandstrand med badhytter för tankarna tillbaka till svunna tider.

På flera platser kan man uppleva sol och bad från klippor och i det klara vattnet ser man bra för att göra roliga hopp och dyk.Harge Uddar, Ombo Öar eller Stora Lund är några platser som har fina bad.