Ödeshög

Rum för själen    
Östra Vättern

Ödeshög

Historiska platser, myter och legender, hisnande utsikter, naturpärlor & vackra vandringsleder. Ja ni hör. I Ödeshög finns ett stort utbud av besöksmål & aktiviteter för både stora som små, ung som gammal! Ibland räcker inte tiden till att upptäcka allting som en plats har att erbjuda. Därför har vi handplockat 4 måsten som du helt enkelt inte får missa när du upptäcker Ödeshög.

Fyra måsten i Ödeshög


01

 

Alvastra Klosterruin

Känn historiens vingslag vid Alvastra kloster. Klostret som grundades år 1143 av franska munkar är idag en vacker ruin som ligger intill Ombergs fot. Det är en speciell känsla att strosa bland de nästan 1000-år gamla ruinerna.


02

Rökstenen

Rökstenen är den mest mytomspunna runstenen i vårt land, kanske även i världen. Den restes under viktingatiden, närmare bestämt på 800-talet av en man som hette Varin för att hedra sin döde sons minne. Stenen som står intill Röks kyrka, nära sin ursprungliga plats, förundrar fortfarande forskare med sin komplicerade väv av berättelser.


03

Hästholmens hamn

Hästholmens hamn är en riktig pärla i Ödeshög. Under sommartid flockas besökare till det mysiga hamnområdet. Här finns restaurang, prisat glasscafé, gästhamn, stugor, badplats, turistinformation, fisketurer, kajakuthyrning, dykcentrum och mycket mer.


04

Ellen Keys Strand

Inte långt från Alvastra klosterruin ligger Ellen Key Strand. Ett vackert hus som tidigare har varit hem åt den världsberömda författaren, pedagogen, fredsivraren, kvinnosakskämpen och visionären Ellen Key. Numera är huset ett museum och hem för stipendiater under sommartid. Vill du ta del av Ellen Keys spännande liv kan vi varmt rekommendera att ni bokar en guidad visning.

sociala medier

@visitodeshog

Besöksadress

Sommaröppet Hästholmens Hamn

HEMSIDAN