Karlsborg

Upptäck guldplatsen vid vättern
Västra Vättern

Karlsborg

Av alla guldplatser i min sommarkorg, väljer jag Karlsborg”, sade en besökare förra sommaren. Här i Karlsborg finns det nämligen allt för livsnjutaren, men också allt för den äventyrslystne. Långa badstränder, goda matupplevelser, avslappnande båtturer, paddling, ridturer, höghöjdsbana och vandring är bara några exempel. För vattenälskaren är Karlsborg ett paradis – här är det svårt att inte vara nära vattnet. 

Fyra måsten i Karlsborg


01

 

Forsvik vid Götakanal

Det glänsande vattnet från Göta Kanal och Bottensjön, de gamla bruksbyggnaderna och kaffedoften från Kafé Ada bildar tillsammans ett besöksmål med en riktig genuin charm. Ta med dig det bästa sällskapet och gör ett besök på Forsviks bruk och ta del av industrihistorien eller ta en glass och titta på båtarna som tar sig igenom Göta kanals äldsta sluss. Vad väntar du på? I Forsvik väntar idyllen


02

Karlsborgs Fästning

Det mäktiga fästningsbygget på Vanäs Udde påbörjades 1819. Byggtiden var planerad till 10 år, men det blev 90 år! Idag är den ett stort besöksmål som passar perfekt för hela familjen. På Karlsborgs fästning väntar äventyret oavsett ålder! Karlsborgs fästning är öppet alla dagar, dygnet runt, året runt. Det kostar inget att gå in på Karlsborgs fästning.


03

Tiveden Vandring & Vildmark

I Tiveden väntar äventyret på dig som söker förtrollande vacker natur präglad av väldiga klippblock, djupa dalar och branta bergsryggar. Vandra, cykla eller rid din egen väg eller kryssa mellan de många sjöarna och sevärdheterna. Ett besök i Tiveden blir ett så litet eller stort äventyr som du själv vill! Läs mer om Tiveden.


04

Sjölivet i Karlsborg

I Karlsborg är det svårt att inte vara i närheten av vatten. De många sjöarna och vattendragen bjuder på ett stort utbud av aktiviteter och skön natur! Dra upp gammelgäddan, segla i underbar skärgård Ombo öar, testa på att paddla eller njuta av bryggliv vid Idas Brygga.

sociala medier

@visitkarlsborg

POSTADRESS

Storgatan 65 (vid Göta Kanal)