godis & glass

Vi erkänner, vi är riktiga gottegrisar!

Kanske polkagrisen är det mest kända godiset i Sverige. Men vi gillar godis så mycket mer. Gemensamt för städerna Gränna, Hjo, Askersund och Ödeshög är att det tillverkas både choklad och glass i mängder.

Hantverket bakom en choklad pralin går att uppleva i Hjo, Gränna och hos Venus choklad i Askersund som har egen tillverkning.

I Ödeshög ligger Narr chokladfabrik och butik precis vid E4:an.

Glassmästare har vi flera och i Hästholmen utsåg mustiga Mauri Sveriges bästa glass 2021. 

Slätten & Vättern- cykelpaket

Svensk natur när den är som bäst

Boren runt- cykelpaket

En 5 mil lång tur genom östgötskt slättlandskap. 

MTB Omberg- hel eller halvdag

Hyr en MTB guide för bara er. Nybörjare som erfaren. Vi visar de bästa stigarna på Omberg.

Vi älskar att fika!


glass i stora lass

ett hantverk med mycket kärlek

Det finns olika sätt att göra glass på. I Gränna tillverkas den med stor portion kärlek och omtanke. Med lokala råvaror och gediget kunnande. 2017 blev Grenna Glass utsedda till Årets matentreprenör i Jönköping.

På 31:ans glass och kök i Hästholmen regnar priserna över glassmästare Håkan. Med ett flertal vinster i svenska glasmästerskapen, vinnare av glassmästarens favorit 2019 och utsedd av Mustiga Mauri till Sveriges bästa glass lovar vi en smakupplevelse.

Den italienska gelaton på svenskvis går även att få i Askersund, Wetterglass i Hjo och Rykets gård utanför Ödeshög som alla använder ekologiska svenska råvaror.

 

här finns hur mycket go´fika som helst

fråga oss som bor här vi har våra egna favoriter

En Räkmacka på Gränna berget, En Våffla hos Mallbodes Café i Motala, Glutenfritt på Lysings Konditori i Ödeshög, Kivarps Gårdsmejeri i Habo, Kroatorpet i Huskvarna, Väderstad Centralkonditori, Café Tutingen i Askersund Anno 1784. Sommartid finns det flera mysiga pärlor som öppnar upp Klevens i Uppgränna, Kafé på Skedet vid Omberg, Flättinge Gårdscafé, Yans gård och gårdscafé. Ja listan kan göras hur lång som helst. 

Fråga oss som bor här när du kommer. Vi ger dig de allra bästa tipsen.Välkommen på en fika!