Upplev 

HABO

Västra Vättern

Habo

I Habo är naturen alltid nära. Upplev den i någon av våra 11 naturreservat genom vandring eller fiske.

Fyra måsten i Habo


01

 

Habo Kyrka

Den måleriska träkatedralen (vid Vättern) – så kallas den byggnad som många också känner som Habo kyrka. En magnifik träkyrka från 1700-talet som smyckats med målningar ur katekesen och med en rödfärgad dopfunt från 1200-talet. När du besöker Habo kyrka slås du kanske av att den ligger så avsides från samhället. När kyrkan byggdes låg den strategiskt mitt i centrum och inte mindre än sju vägar ledde dit.


02

Fiske

Sjöarna uppe på Hökensås erbjuder fiske för såväl barnfamiljen och den erfarna sportfiskaren. Även Vätterns klara vatten lämpar sig bra för fiske. Läs mer om Hökensås.


03

Falks grav

Vem lägger blommor vid Falks grav? I en karg skog där tallarna står höga och ljungen breder ut sig står ett järnkors märkt med FALK – 1855. Och här finns, så gott som alltid, färska blommor. Mysteriet med Falks grav har fascinerat många under lång tid. Varför har en postrånare som dömdes till döden blivit så ihågkommen?


04

julared glamping

Runt Vättern finns mängder av fina boende.Från slott till skogskoja. Utanför Habo har familjen Hagård hakat på trenden med Glamping. 

Läs mer om våra olika upplevelser

TELEFON
E-POST

turistinfo@habokommun.se

sociala medier

@visithabo

Besöksadress

 Jönköpingsvägen 2 and 10 D