djur & natur

Närheten till djuren är vägen till naturen.

Fiska mitt i Tidaholm
Lyckan är stor när man drar upp sin första fisk. I Ån Tidan kan du fiska mitt inne i stan. Runt Tidaholm finns massor av fina fiskesjöar för den som nappar.

Bisonsafari i Gate nära Hjo
Följ med på en safaritur för att hitta gårdens bisonhjord. Bonden guidar dig genom hagen. Varje tur är unik och tar ca 35 min. Du får åka med traktor och vagn eller terränglastbil.  

Prinsessans sagostig - Naturum Tåkern 
Gå upp i fågeltornet, lek på naturlekplatsen eller följ spängerna ut i vassen. Titta sedan på den spännande utställningen om Tåkens naturliv inne på Naturum. 

Alpackor på Visingsö
På Visingsö finns en alpackafarm att besöka. – Den är svår att missa, Folk tvärnitar med cykel eller bil och ropar ”titta en lamaaa!!” Alpackan är, liksom laman, ett kameldjur som oftast hittas i Sydamerika men trivs utmärkt även här. 

Minizoo
Om älgar, alpackor och bisonoxar känns lite för stort, går det bra att titta på och även klappa t ex getter och kaniner på flera ställen, bland annat i Jönköpings Stadspark, där man har ett minizoo med barnvänliga djur i lite mindre storlek. Även i Askersund finns en liknande anläggning i anslutning till Askersunds Hembygdsgård.

Bisonsafari i Gate

Få närkontakt med bisonoxarna

Naturum Tåkern

En plats för stora och små. Sagostig, naturlek och fåglar såklart. 

MTB Omberg- hel eller halvdag

Hyr en MTB guide för bara er. Nybörjare som erfaren. Vi visar de bästa stigarna på Omberg.