TIBRO

vÄLKOMMEN TILL OSS
VÄSTRA Vättern

TIBRO

I Tibro kan du njuta av sjön Örlen med både varma bad, kanotpaddling och fiske. Eller fritidsområdet Rankås med vackra vandringsleder till fots eller på cykel. En annan aktivitet är frisbeegolfbanan på Ånaplan.
Om du gillar hantverk så missa inte Tibro Glasverkstad med fantastiska glasalster i härliga färger. Vill du komma nära våra svenska gårdsdjur så besök gärna barnvänliga och trevliga Mini-Zoo. Sista men inte minst ta en Swedish Fika på något av våra caféer.

 Fyra måsten I TIBRO


01

Rankås friluftsområde - topp 5 i Sverige

Upptäck uråldriga och vackra Rankås! Några kilometer från stan når du det uppskattade naturområdet med motionsspår, vandringsleder, cykelleder, vindskydd, grillplatser, omklädningsrum och allt du kan tänkas behöva för en aktiv dag i naturen.


02

TIBRO MINI-ZOO

Ta med hela familjen till Tibro Mini-Zoo - den lilla djurparken där ni kommer djuren riktigt nära. Här får ni möjlighet att bekanta er med getter. Får, höns, grisar, fåglar, kaniner, marsvin och ankor året runt. Och bäst av allt - det är helt gratis!


03

BAGARE BRAGE - SWEDISH FIKA

På konditori Brage jobbar man med de bästa råvarorna som går att använda för att göra goda bakverk och gott bröd.
Här kan man både köpa med sig fikabröd eller sitta ner i kaféet. I kaféet har man möblerat om med nya och gamla möbler från Tibro och skapat en traditionell kafémiljö med retrokänsla.


04

ÖRLEN- EN SJÖ FÖR MÅNGA AKTIVITETER

Knappt en mil från Tibro hittar du sjön Örlen. Här kan hela familjen sola och bada, åka båt, fiska, paddla kanot eller bara njuta av lugnet intill vattnet. Med flera badplatser, beachvolleyboll och campingplats är Örlen en plats för årets varmaste månader.

TELEFON
E-POST
sociala medier

@visitTIBRO

Besöksadress

Tibro kommun, Centrumgatan 17,  543 80 Tibro

HEMSIDAN