Göta Kanal

Sveriges längsta besöksmål 
Östra-Västra Vättern

Göta Kanal

Göta kanal är ett av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. Slussa med egen fritidsbåt, följ med någon av passagerarbåtarna eller boka ett av alla cykelpaket längs kanalen. Bo kanalnära på hotell, pensionat, vandrarhem eller camping, och ät gott på restauranger och caféer. Farleden Göta kanal är öppen från maj till september och besöksmålet är öppet året runt.

Några måsten i Göta Kanal


01

 

Slussningen

Under sommaren går tusentals båtar genom Göta kanal. Upplev både dramatik och folkliv när enorma vattenmassor strömmar in i slussen och båtarna lyfts upp eller sänks ner med hjälp vattnets kraft. De flesta slussarna drivs idag med hydraulik, men i Borensberg och Tåtorp finns fortfarande två som öppnas för hand. Forsvik, Göta kanals äldsta sluss ligger mysigt på västra sidan.


02

Cykla

Ett av de enklaste sätten att njuta av kanallivet är att cykla på den gamla dragvägen längs Göta kanal. Totalt har vi 87 km bilfri väg där du lätt kan välja en kortare cykeltur eller en längre cykelsemester.


03

Båtliv

Att åka Göta kanal med fritidsbåt är ett fantastiskt sätt att spendera sin semester på. Runt de otaliga krökarna väntar nya naturupplevelser utöver det vanliga. Glid fram i din egen takt och ta del av vad aktörerna längs kanalen har att erbjuda - det finns något för alla! Har du ingen egen båt, finns flera dagsturer & kryssningar samt hyrbåtar att boka.

HEMSIDAN