cykling

På slätt, i skogen, på grusvägen. Vi älskar´t!

De allra flesta förknippar nog cyklingen vid Vättern med Vätternrundan och visst är det en tjusning och en utmaning att cykla runt vår sjö.Dela upp det på flera dagsetapper och njut av våra smultronställen längs med vägen. 

Runt sjön erbjuder vi en stor variation för cykel både för landsvägscykling och MTB. Varje kommun har på sina egna sidor lyft fram sina bästa cykeltips. Några stora cykelmecka för entusiasten hittar du i:

Tiveden
Hökensås
Runt Jönköping
Omberg
Göta Kanal
Bergslagen

Slätten & Vättern- cykelpaket

Svensk natur när den är som bäst

Boren runt- cykelpaket

En 5 mil lång tur genom östgötskt slättlandskap. 

MTB Omberg- hel eller halvdag

Hyr en MTB guide för bara er. Nybörjare som erfaren. Vi visar de bästa stigarna på Omberg.

Vi älskar cykling!


hökensås & tiveden

MTB leder, grusväg eller stig

Kom nära Tivedens natur och sevärdheter på cykel. Här finns 15 mil uppmärkta cykelleder på vägar och stigar kantade av trollskog och klippblock. Längs med lederna finns det många tillfällen att pausa. Kaféer, matställen och badplatser varvas med jättegrytor, grottor och stora flyttblock. Eller varför inte stanna för en vandring i nationalparken eller i något av naturreservaten. Cykla i Tiveden.

Cykelrundorna i Tiveden knyter an till fina cykelleder i Askersund och vidare norrut mot Bergslagen. Läs mer på Bergslagen cycling

Det vackra landskapet på Hökensås med sin tallmo och böljande, mjuka åsar är relativt lättcyklat. Sträckan på rundslingan som utgår från First Camp Hökensås är 19 kilometer.Cykla på Hökensås.

jönköping & visingsö

Oslagbar mountainbike och skön landsvägscykling

Naturen är som gjord för mountainbike och cykelvägarna genom det vackra landskapet är i världsklass. Här finns allt från härliga landsvägar till utmanande backar och sköna MTB-leder.

De bästa MTB-lederna.

Visingsö runt.

Grusvägar att älska