TIDAHOLM

En liten stad med stort hjärta
Västra Vättern

Tidaholm

Vackra ån Tidan porlar genom bygden och binder samman skön natur med charmig stadsmiljö. Vårt största besöksmål är Hökensås som är ett stycke bevarad vildmark med stora naturvärden, djupa skogar och rogivande stillhet.

Fyra måsten i Tidaholm


01

 

Turbinhusön

De två öarna mitt i staden bjuder in till upplevelser av olika slag. Turbinhusön sjuder av aktiviteter sommartid. Njut av gott fika i Kaffestugans 1800-talsmiljö, uteserveringen ligger idylliskt vid Tidans brusande vatten. Passa också på att besöka Konsthallen, Smedstugorna och Kulturmagasinet. Här finns utställningar, hantverk och handelsbod.


02

 Fiske i tidaholm

Längs en strömmande sträcka i Baltak några kilometer söder om Tidaholm finns möjlighet till utmärkt flugfiske. Här kan du fiska efter regnbåge och öring i Tidans strömmande vatten. Hökensås är ett stycke vildmark med stora naturvärden, djupa skogar och rogivande stillhet. Här finns ett femtiotal sjöar och tjärnar, varav 30 är utmärkta fiskevatten.I Tidaholm kan man även fiska inne i centrum. Här köper du som besökare ett dagfiskekort antingen för vanligt fiske eller flugfiske.

 

Läs mer om fisket 


03

Barnens hus & tidaholm museum

Tillbringa en härlig dag med barnen på lekparadiset Barnens Hus i Vulcanens nyrenoverade lokaler. Här står lek i centrum, och barnen bjuds in att utforska olika rum i den tematiska uppbyggda miljön.


04

hundvänliga tidaholm

Vi tycker om våra fyrbenta vänner och har därför tagit fram en särskild sida för dig som reser med hund. Här tipsar vi om boende och matställen där du får ha med dig hunden, roliga aktiviteter och fina promenadvägar.

Läs mer om hundvänliga Tidaholm här

 

sociala medier

@visittidaholm

Besöksadress

Vulcans väg 5 (Vulcanen)