Paddla

Bland öar i norr, i grottor eller på stilla vattenspegel

Vättern är känd för att vara en oberäknelig sjö med snabba skiftningar. Så man får vara beredd på snabba omslag. Men det är också en magisk sjö att paddla på när den ligger blank och siktdjupet är nästa 20 meter.

I norra delen finns Sveriges hemligaste skärgård med hundratal öar. I södra och västra delen finns en stor variation av paddling i små skogsjöar. På flera platser kan du hyra både kajak och kanot.

Jubileumsslussa -

Upplev slussningen med Kung Sverker

Vätternkajak- hyr din egen

Vättern Kajak erbjuder fem uthyrningsplatser runt Vättern. 

Kajak- guidningar & prova på

Paddla med eller utan guide på flera platser vid Vättern.

kom nära naturen!


Djäknesundet & skärgården i norr

Paddla och upplev sveriges hemligaste skärgård

Ombo öar och Djäknesundet är Karlsborgs egen skärgård. De fem bergiga öarna, med ett dramatiskt utseende, har oregelbunden strandkontur och lodräta bergskanter ner i vattnet. Här finns naturhamnar i form av vikar och laguner med lerbotten.

Glid ut i Norra Vätterns skärgård och ekopark bland 250 öar, kobbar och skär och känn Vätternvågornas rytm, som kan vara allt från underbart ljuvt och stilla till ytterst krävande.

Paddla i skärgården

paddlingsleder i trolsk natur

näckrosor, total tystnad och bara paddelns ljud

Som hämtat ur en målning av John Bauer. Det var detta landskap han inspirerades av. Här kan du få en hel sjö för dig själv, göra strandhugg för övernattning och ta ett kvällsbad i solnedgången.

Tivden kanotled- 15 km

Hökensås kanotleder.