företag

vi rekomenderar

Mat & Dryck

sidan 2/4

café Kleven

östra vättern

Vill ni njuta en stund av natur och stillhet.
Här kan vi erbjuda en av södra sveriges vackraste utsikter! Vi serverar ett gammaldags kaffekalas,
med hembakad ostkaka och det goda fikabrödet!

välkommen in!

Ladugård 206

östra vättern

Kulinarisk matupplevelse & modern inredning i ladugårdsmiljö!
Ett perfekt utflyktsmål på Östgötaslätten. Här äter du gott, fikar och handlar dansk inredning och färgen Chalk Paint™  till dina kreativa projekt. Under dunkla höstkvällar eller kylslagna vinterkvällar serverar vi fondue i modern tappning.

Mallboden

östra vättern

Mallboden Café och Vandrarhem har ett idylliskt läge utmed Göta kanal.Varje sommar fylls området av resande, dels på kanalen men även utmed den. Båtresenärer och cykelresenärer som upptäcker Göta kanal och dess historia tar gärna en paus hos oss på Mallboden Café & Vandrarhem. Gör det du också!

Medevi Brunn

östra vättern

Med obruten verksamhetshistoria sedan 1678 erbjuder vi upplevelser i en autentisk brunnsmiljö bestående av drygt 70 historiska byggnader förlagda i en naturskön omgivning utefter Riksväg 50 mellan Motala och Askersund i norra delen av Östergötland.

Motala Motormusseum

östra vättern

Sveriges mest besökta Motormuseum på 2400 m2 , beläget i Motala Hamn. Här kan hela familjen uppleva en nostalgiresa. En unik samling med bilar, MC, mopeder och mycket mer. Dom uppbyggda miljöer är inte bara enkla kulisser, utan det är flera fullt fungerande miljöer.

Olshammarsgården

norra vättern

Verner von heidenstams födelsehem, Herrgården, byggd på 1820-talet av Carl Rüttersköld, Heidenstams morfar.
Huset är idag en kombinerad byggdegård och värdshus. Med bla. servering och rumsuthyrning. Här kan du äta Vätternfisk.

Ombergs Turisthotell

östra vättern

Ombergs Turisthotell är den perfekta platsen för gastronomiska upplevelser, vacker natur och övernattning i charmiga sovrum! Varmt välkommen till denna fantastiska plats där vi lever och verkar!
Jonas & Linda, Marcus & Pernilla med personal.

Polkaprinsen

sydöstra vättern

Vi är ett företag som tillverkar polkagrisar som på Amalias tid, för hand och med kärlek i minsta detalj. Vi har vårt kokeri mitt i hjärtat av Gränna. Kom hit och se när våra duktiga bagare tillverkar grisar, käppar och klubbor.

Välkommen in!

Rudenstams

sydöstra vättern

I Skärstadalen, som även kallas Äppledalen, utmed Vätterns östra sluttningar har det odlats frukt sedan 1930-talet. Här i Äppledalen finns Rudenstams Bär & Frukt. Tack vare det unika klimatet och odlingsmarkernas läge kallas området ”Smålands Toscana” och ”Äppledalen”