Vadstena – ett kulturellt pilgrimsmål

Besök
Vadstena InfoCenter
Storgatan 28, 592 80 Vadstena

Tel. 010-2347370
Epost: info@vadstena.se
Hemsida: info.vadstena.se/besok-upplev

Utöver besökskontoret på Storgatan 28 finns turistinformation också ute hos Vadstenas InfoPoints:

Vadstena Slott
Hamngatan 4, 59230 Vadstena

Borghamns strand
Borghamnsvägen 1, 592 93 Borghamn

Slottsgården
Hamngatan 3, 592 30 Vadstena

Vadstena Camping
Vätterviksbadet, 592 94 Vadstena

Rosteriet Vadstena
Huvudstad gård, 592 94 Vadstena

Starby Hotell Konferens & Spa
Ödeshögsvägen 2, 592 40 Vadstena

Vadstena Folkhögskola
Lasarettsgatan 9, 592 30 Vadstena

Sancta Birgitta Klostermuseum
Gräsgården, Klosterområdet, 592 30 Vadstena

Vadstena Kommun
Kommunhuset, Klostergatan 35, 59280 Vadstena

Kungens Glass
Storgatan 4, 592 30 Vadstena

Boden i parken
Järnvägsgatan 9, 592 30 Vadstena

Vadstena bibliotek
Slottsgatan 10, 592 30 Vadstena

Vadstena Choklad & Deli
Storgatan 10, 592 30 Vadstena

Välkomna!

Få städer kan stoltsera med en så vacker och charmig, kulturhistorisk miljö som Vadstena. Trots sin storlek kan Vadstena erbjuda många kulturella aktiviteter och intressanta evenemang. Upplev Sveriges historia i Vadstena

Kulturhistorisk metropol

Vadstenas pittoreska miljö är unik och välbevarad med många historiska byggnader, mysiga kullerstensgator och utsikt över Vättern.  Två personer som bidragit till Vadstenas berömda stadssiluett är Gustav Wasa, som lät bygga Vadstena slott, och helgonet den Heliga Birgitta som lät uppföra den pampiga klosterkyrkan. I Vadstena är det tätt mellan alla museum där du kan uppleva kulturskatterna på egen hand eller genom intressanta guidningar. Många guidningar är dramatiserade och ger dig möjlighet att förflytta dig tillbaka i tiden på ett spännande sätt.

En plats för skapande och hantverk

Skapandet har funnits som en röd tråd i Vadstena ända sedan medeltiden. Än i dag blomstrar kreativiteten här och det märks bland annat i form av ett lokalt glasbruk och knyppelkonsten som är starkt förknippad med Vadstena. På Spetsmuseet kan du lära dig mer om spetshandelns spännande historia och i föreningen Svenska Spetsars butik kan du köpa allt från material till färdiga spetsar.

Söker du modern industridesign stämplad Vadstena rekommenderar vi ett besök i Unga 10:s showroom där ungdomar får möjlighet att designa och produktutveckla spännande produkter i lokala material under sommarpraktik. Skapandet kan också upplevas under den populära Konstrundan andra helgen i september där du kan ta dig runt till fots.

Pilgrimsmålet Vadstena

Vadstenas historia präglas av religion och andlighet, men även dagens stadsmiljö inbjuder till själsfrid och eftertanke. Under flera århundraden har människor vallfärdat för att gästa pilgrimsorten Vadstena. På Pilgrimscentrum kan du boka olika pilgrimsvandringar eller få hjälp att hitta en lämplig väg för att vandra på egen hand.

Skicka mail till oss