Turistambassadörerna: Nytt café i stationshuset i Sya

Namn: Erika Frost
Ålder: 35 år
Bor: i ovanvåningen på stationshuset i Sya
Familj: Jonas Frost som också är kock och delägare i caféet, en bebis och en stationskatt som heter Börje
Oväntat specialintresse: älskar trädgård och odling

Erika Frost har ägnat sitt liv åt att kocka, laga mat och baka. Det var på sommaren 2017 som paret Frost av en slump fastnade för stationshuset i Sya. De blev direkt förälskade i huset och platsen. Strax efter att de flyttat in öppnade de Open New Doors Bahnhof som är ett café, restaurang och bageri med fokus på ekologiskt, närproducerat och 100% växtbaserat.
– Vi trodde att det skulle vara ganska lugnt den första sommaren. Det är lite speciellt det vi gör med helt växtbaserad, mestadels närodlad och ekologisk mat. Men på invigningen kom det 500 gäster! säger Erika. Är det svårt att få tag på närproducerat och ekologiskt?
– Det har varit lätt att få tag på allt. 95% av det vi säljer är ekologiskt. Sommartid kommer mer än hälften av grönsakerna från granngårdarna!

Sya ligger cirka sju kilometer från Mjölby och tre minuter från E4:an.
– Här är jättefint. Vi har en å intill som ger känslan av närhet till vatten och där kan man bada. Bygden är oerhört gästvänlig. Vi blev mottagna med öppna armar, berättar Erika entusiastiskt. Besökare som är ute efter naturupplevelser kan gå den lilla vägen ner till Svartån. Där finns en allmän badplats. Helt nära ligger också ”Nostalgihuset” som har loppis och säljer retrosaker som jukeboxar och liknande. Sommartid öppnar ännu fler loppisar upp sina portar i närheten.