Ödeshög bjuder in till naturupplevelser

Besöksadress: Hästholmens hamn juni-augusti (övrig tid kommunbiblioteket på Stora torget 3 eller Fabriksvägen 5)

Postadress: 599 31 Ödeshög

Tel: +46 (0)144-351 67

E-mail: tourism@odeshog.se

Hemsida: www.odeshog.se

I Ödeshögs kommun bor människor som ser infarten istället för avfarten, som ser möjligheter istället för problem. Det smittar av sig!

Vi har sjöutsikt och gratis parkeringsplatser och vårt läge vid Vättern, med Omberg, golfbana och småbåtshamn i Hästholmen brukar ge smittsamma leenden.
Välkommen att hälsa på, eller bli en av oss!

Naturligtvis naturen
Vättern, djupa skogar, höga berg och storslagna slätter. Lättillgänglig natur att njuta av var du än befinner dig i vårt område. Paddla kajak i Vättern, cykla eller vandra fritt eller på utmärkta leder. Golfbanan är välbesökt, rankad bland de bästa i landet. Här på Ombergs golf resort finns även en nybyggd mäss- och konferenshall för stora sällskap. Här har du utsikt över vår vackra sjö, berg och slätt – Vättern, Omberg, Östgötaslätten.

Hästholmens hamn – en hamn med historia
En trivsam samlingsplats för alla, en levande hamn året runt. Här träffas fiskare, dykare, båtresenärer och alla vi andra som bara njuter av miljön och stämningen. Här kan du även hyra elcykel under turistbyråns öppettider.

Händelserik historia
Följ Turistvägen och se stenåldersboplatser, bronsålderns hällristningar i Hästholmen, vikingarnas mästerverk Rökstenen i Rök. Besök medeltidens kyrkor och Alvastra kloster vid Omberg, som var Heliga Birgittas hem en period. Författarinnan Ellen Keys villa Strand vid Vättern har öppet för visningar hela sommaren. Det finns många konstnärer och konsthantverkare i trakten. Höjdpunkten på året är konstrundan Konst runt Omberg, i samband med kristihimmelsfärdshelgen, då ateljéer och gallerier öppnar upp för allmänheten.
Följ med på en natur- eller kulturguidning i det riksintressanta landskapet kring eller på Omberg. På naturum Tåkern är det barnvänligt. Här finns nybyggda aktivitetsbanan att klättra och klänga i, typ ”inte-nudda-marken-bana”. Platsbyggd i naturmaterial. Prinsessan Estelles sagostig är öppen för alla åldrar.

I Ödeshögs samhälle finns butiker med det mesta du behöver för shopping och service för cykel, bil, kropp och själ. Vid infarten från E4:an, mitt i centrum eller närliggande områden – det goda i livet finns på många ställen. Välkommen till Ödeshög och upptäck alla möjligheter!

Skicka mail till oss