Mullsjö lockar med orörd natur och läckra bakverk

Emma Kristensson är ansiktet utåt på Landhs konditori i Mullsjö. Konditoriet finns dock även i Habo och Bankeryd.

Den som besökt friluftskommunen Mullsjö har säkert varit på Landhs konditori som startades av de tre bröderna 1933. Sedan dess har det expanderat rejält och förutom lokalbefolkningen åker gästerna långväga, för de omtalade lunchbufféerna samt bruncherna och tårtbufféerna på helgerna. Konditoriet ligger sagolikt vackert intill Mullsjön där alla 100 sittplatserna har sjöutsikt. Är man riktigt badsugen får man lov att ta sig ett dopp från bryggan, även om det inte är någon badplats, berättar Emma Kristensson som blivit ansiktet utåt på Landhs. Hon har jobbat här sen hon slutade gymnasiet för 20 år sen, och är butiksansvarig. Landhs har på senare år även startat filialer i Bankeryd och Habo, men är mest känt i Mullsjö. Mycket har spridits genom sociala medier där Emma är flitig med att lägga ut bilder på dagens bakverk, och det märks tydligt vilken drageffekt det ger.
– Storsäljare är våra räksmörgåsar på rågbröd. Vi har även egna specialiteter som toscawienerrutor och Finessebakelse med glasscreme och jordgubbar som är en variant på våra uppskattade semlor. Budapestbakelser med banan är också populära. Utbudet är brett från det traditionella till det nyskapade och moderna.
– Vi gör allt från grunden och försöker ha ett så brett utbud som möjligt. På sommaren brukar vi anordna räkfrossa med trubadur vid några tillfällen. Mullsjö är annars känt för sin vackra och orörda natur med långa vandringsleder i Ryfors gammelskog, Sveriges äldsta golfbana och alla sjöar.
– Här är rent och fridfullt och mullsjöborna är mjukare än stadsmänniskorna, upplever Emma.