Karlsborg

Karlsborgs Turism AB
Storgatan 65 (vid Göta kanal)
546 32 Karlsborg
Tel. 0505-173 55
info@karlsborgsturism.se
www.karlsborgsturism.se

Facebook: klicka här

Koordinater
N58 32´27.00″
E14 30´21.02″

Med totalt 340 km strandlinjer erbjuder Karlsborgs kommun näst intill outtömliga möjligheter till bad- och strandliv! Välj mellan ett uppfriskande dopp i Vättern eller bada lite varmare i någon av alla de mindre sjöarna!

Under sommaren är det ett härligt myller av människor i Karlsborg med omnejd. Göta kanal, Karlsborgs fästning, Forsviks bruk, Tiveden och en underbar natur med mängder av upplevelse lockar tiotusentals människor till vår bygd varje sommar!

Men även den övriga delen av året har mycket att erbjuda: Att ströva omkring i de omgivande skogarna och hitta det där speciella stället där kantarellerna färgar marken guldgul, eller bara sätta sig på en stubbe och njuta av lugnet och medhavd fikakorg ger ro åt själen.

Året runt finns fantastiska möjligheter till fiske i alla våra sjöar. Under vintern finns härliga skidspår – och för den som vill ha fart och fläkt erbjuder Stenkällegården en härlig slalomanläggning.

Fästningen
Karlsborgs fästning, med en omkrets av inte mindre än 5 km byggdes som en del av den s.k.centralförsvarsplanen. Göta kanal skulle undelätta alla transporter. I fredstid skulle fästningen fungera som förrådsfästning och i orostider som skydd åt kunga- familjen, regeringen, kronjuvelerna och riksbankens guldreserv.
I det 678 m långa slutvärnet ligger Fästningsmuseet och Garnisonskyrkan. Runt Fästningstorget hittar du mysiga butiker, caféer och biljettförsäljning till guideturerna.
Den historiska äventyrsturen är en guidetur fylld av överraskningar och spännande effekter. Kunniga guider tar dig med ner i de underjordiska gångarna, där krutröken ligger tät och kanonerna mullrar.

Jakten på den försvunna Guldreserven
är ett spännande äventyr där du får lösa problem och hitta nycklar för att hitta guldet och bli fästningens hjälte! www.karlsborgsturism.se

Forsvik
Forsvik är en fantastisk och levande industrihistorisk miljö som du upplever genom unika byggnader, utställningar och guidade visningar. Här har också hjulångaren Eric Nordevall II sin hemmahamn. I Forsvik finns också Göta kanals äldsta och högsta sluss

Granvik och Tiveden
Norr om Karlsborg ligger Granvik och Granviks Besökscentrum – den perfekta utgångspunkten för vandringsäventyr. Tiveden är nationalpark och från informationscentralen i parken utgår flera olika vandringsleder.
www.skaraborgsleder.se

Göta kanal
Göta kanal kan upplevas på många sätt. Ombord på någon av våra passagerarbåtar, med egen båt eller kanske kanot? Fler och fler väljer ändå att följa kanalen med cykel på de bilfria gamla dragvägarna. Välj mellan färdiga paket eller cykla på egen hand.

Skicka mail till oss