En dag på Svecia Travels är inte den andra lik…

Hej! Mitt namn är Ida Karlsson och jag går mitt tredje och sista år på Hotell- och Turismprogrammet på Västerviks Gymnasium. När jag fick reda på att det var dags att ge mig ut på min sista praktik ville jag vara extra noga med mitt val. Jag visste att jag var nyfiken på turism- och resebranschen och sjöstaden Motala hade länge lockat mig, vad kunde då passa bättre än rese- och paketeringsbyrån Svecia Travels. Jag skickade en praktikförfrågan via mail och bara några dagar senare plingade det till i min inkorg, jag öppnade mailet ivrigt och blev mycket glad när jag insåg att min förfrågan hade accepteras. Svecia Travels skulle under två veckor bli min praktikplats.

Som vanligt när det gäller något nytt och spännande hade jag en relativt sömnlös natt med många fjärilar i magen. Morgonen därpå var jag på plats på kontoret i tid där jag blev positivt bemött av vad som under två veckor skulle bli mina så kallade arbetskollegor. Efter bara några timmar på min nya praktikplats satt jag i bilen på väg för att utforska nya platser, jag förstod direkt att mina två veckor på Svecia Travels skulle bli mycket intressanta och framförallt händelserika.

Ida-i-Hova

Ida i Hova vid Stickan Andersson’s minnesplats.

En dag på Svecia Travels är sällan den andra lik, ena dagen packar man påsar i ett kallt men familjärt förråd och andra kör man rally i Tivedsskogen, det var just detta som jag fastnade för då jag bestämde mig för att förlänga min praktik med ytterligare två veckor. Mina arbetsuppgifter har som sagt varit mycket varierade, allt ifrån pappersarbete och spännande möten till att agera kartläsare på våra utflykter.

Jag har alltid haft ett stort intresse för att möta nytt folk och lyssna till nya historier och idéer vilket jag verkligen har fått göra under dessa veckor. Jag har på Svecia Travels fått en bra balans mellan det praktiska och det teoretiska och har fått möjlighet att utforska både Östergötland och Västergötland. Jag har upptäckt nya aktiviteter och sevärdheter och fått en mycket klarare bild av branschen.

Jag kan avslöja att jag tidigare har varit emot praktik då jag inte har hittat någon intressant eller lärorik praktikplats, men efter mina fyra veckor på Svecia Travels har denna bild positivt förändras. Nu kan jag istället glatt medge att Svecia Travels har varit en av mina bästa praktikplatser. Jag är glad och framförallt nöjd över att Svecia Travels blev min sista gymnasiala praktikplats. Jag kommer att ta med mig en hel del ifrån dessa fyra veckor och jag är säker på att jag nu har en tydligare bild av vad jag kan tänkas jobba med i framtiden, om inte så har jag i alla fall fått en hel del geografi lektioner.

Det är nu snart dags för mig att lämna Motala och Östergötland bakom mig och bege mig hem till Småland igen, till dess tackar jag så varmt för fyra intressanta, händelserika och spännande veckor på Svecia Travels. På återseende!