CTV 2014 till Motala

Cykelfrämjandets årliga Cykelturistvecka kommer till Motala i sommar

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet. Det är svårt att tänka sig något som påminner oss mer om sommaren än just Tedd Gärdestads oförglömliga låt. Det är nämligen just denna textrad som jag haft på näthinnan hela denna våriga arbetsdag. Förhoppningsvis är det just dessa element som du och kanske ca 500 andra cyklister kommer att ta med sig hem efter sommarens cykelsemester i Motala.

Jag Marcus Torstenfelt ansvarar för alla typer av cykelfrågor i Motala kommun och bland annat arbetar jag just nu med att åstadkomma en cykelturistvecka i och kring Motala. Det är därför jag fått Tedd Gärdestads låt på näthinnan.

MotalaCykelskulptur

Vättern, Varamon och Göta kanal är välbesökta turistmål idag, vilka jag förknippar med just dessa element. I och med Vätterrunda visar även tusentals cyklister varje år att det går att cykla runt denna djupa och mycket avlånga sjö. Var skulle det vara mer lämpligt att förlägga en cykelsemester än just här?

Motala kommun är i år värd för Cykelfrämjandets årlig cykelturistvecka vilken går av stapeln under sista veckan i juli. Cykla ute på Östgötaslätten med utsikt över Vättern, till Naturum Tåkern och Omberg eller längs med Göta Kanals gamla dragvägar. Motala Östergötlands sjöstad samarbetar nu med Vadstena, Mjölby och Ödeshög för att tillsammans åstadkomma en spännande upplevelse för dig i sommar.

Läs mer om veckan här

Välkomna

Marcus Torstenfelt
Motala kommun