Askersund – här finns något för alla

Askersunds Turist- & Evenemangsbyrå
Sjöängen
Drottning Kristinas väg 2
696 30 Askersund
+46 (0)583-810 88
Hemsida: visitaskersund.se
E-post: info@visitaskersund.se
Följ oss på Instagram
Följ oss på Facebook

Öppet året om! För våra öppettider gå in på www.visitaskersund.se. För evenemang, se: www.visitaskersund.se/evenemang

Askersund är den lilla staden vid Norra Vättern med gemytlig atmosfär. Här kan du ströva i gränder och på kullerstenstorg, slinka in på caféer och kvarterskrogar och göra ditt fynd i stadens små butiker. Stora och små evenemang för alla smaker får den lilla staden att sjuda av liv och nybyggda kulturhuset Sjöängen ger plats åt aktiviteter året om. 

Hamnen och härliga strandpromenaden skvallrar om närhet till Sveriges hemligaste skärgård med mer än 250 öar, kobbar och skär – och alldeles runt hörnet hittar du ett stort urval av naturreservat, vandringsleder och cykelleder. Här finns något för alla!

Askersunds hamn möter upp med en stor välkomsthälsning av restauranger och caféer, små hantverksbodar, utställningar och kiosker. Här finns gästhamn, citycamp och mysiga boenden och härifrån sträcker sig vackra strandpromenaden längs den lilla staden, bara ett kvarter från stadens gamla gränder och mysiga torg. Kliv ombord på turbåten M/S Wettervik som tar dig ut i Norra Vätterns fantastiska skärgård eller ta en promenad över charmiga gångbron till Borgmästareholmen och upplev Outdoor aktiviteter – hyr din cykel eller kajak, bo på en ö mitt i stan eller njut av ett svalkande dopp vid badplatsen på stranden. Bred ut din picknickfilt vid strandpromenaden på härliga grönytor med vyer över Stjernsunds slott och båtlivet kring staden. Lekplatsen ”Skeppsvraket”, stadens älskade klätterträd, boulebana och Hagabadet bjuder in till lek och minitåget tuffar förbi på sina turer mellan hamnen och natursköna hembygdsgården vid Stadsparken.

Nytt kulturhus

Resligt intill strandkanten står också nya kulturhuset Sjöängen och bjuder in till upplevelse och samvaro. Här finns arenor för spännande evenemang, bibliotek, utställningar och installationer, café med tidningshörna och turistbyrå – en plats för inspirerande möten! Ett stenkast därifrån växer även nya boenden med oslagbar sjöutsikt fram intill gamla stationshuset och nya busstorget – här är det lätt att känna den framtidsandan som gror i Askersund!

Och på armlängds avstånd finns mängder av fantastiska och varierade naturområden att upptäcka för stora och små, för äventyraren och livsnjutaren.  Kliv på cykelsadeln i Askersund och ge dig ut på Nordeuropas största sammanhängande mountainbikeområde Bergslagscykling med över 120 mil MTB-leder – eller dra på dig vandringskängor ge dig ut på strövtåg i oslagbar natur som bjuder på mångfalt året om.

Askersund hälsar dig välkommen! 

Skicka mail till oss