Sköna stunder i Askersund

VisitAskersund Turistinformation
Besökadress sommartid:
Hamngatan 4B
Postadress: 696 31 Askersund
Tel: 0583-810 88

Följ oss på sociala medier:
@visitaskersund

För våra öppettider besök:
www.visitaskersund.se

Hela året:
VisitAskersund Infopoints:

Best Western Hotel Norra Vättern,
Garvaregården Hotel, Kulturhuset
Sjöängen, Olshammarsgården, Butiken
Stjernsund, Hotel PerOlofGården

www.visitaskersund.se
info@visitaskersund.se

Hamnen och härliga strandpromenaden skvallrar om närhet till Sveriges hemligaste skärgård med mer än 250 öar, kobbar och skär – och alldeles runt hörnet hittar du ett stort urval av naturreservat, vandringsleder och cykelleder. Vackra Stjernsunds slott och spännande gruvmuséet Knalla gruva är fina pärlor tillsammans med ett rikt kulturutbud på konst, mathantverk och upplevelser. Sköna boenden för alla smaker. Ja, här är det lätt att stanna upp och hitta något för alla!

Askersunds hamn möter upp och välkomnar dig med restauranger och caféer, små hantverksbodar, utställningar och sjöbodar vid det nya hamntorget. Härifrån sträcker sig vackra strandpromenaden längs vår lilla stad som har något att bjuda på för alla. Följ med turbåten ut i Norra Vätterns fantastiska skärgård eller promenera till Borgmästareholmen över den långa gångbron och upplev outdoor aktiviteter – hyr din cykel eller kajak, bo på en ö mitt i stan eller njut av ett svalkande dopp vid öns badplats. Bred ut din picknickfilt vid strandpromenaden på härliga grönytor med vyer över Stjernsunds slott och båtlivet ute på Alsen. Lekplatsen ”Oden II”, stadens älskade klätterträd, boulebana och Hagabadet bjuder in till lek och minitåget tuffar förbi på sina turer mellan hamnen och natursköna hembygdsgården vid Stadsparken.

Kulturhuset Sjöängen
Intill strandpromenaden står Askersunds nya kulturhus Sjöängen. Ett spännande kulturrum för upplevelser under hela året, en mötesplats för stora och små, från när och fjärran. Livet pulserar på Sjöängen. I Stora salongen ges konserter och teater och dansföreställningar året runt av nationella och lokala artister. Här kan du även se de senaste biofilmerna och livesändningar från de stora operascenerna på Närkes största bioduk med förstklassigt ljud. Konferenser, föreläsningar och mässor löser av varandra – här finns tillfällen och rum för möten och upplevelser!

Ständigt nya utsikter
Konsthallen är öppen året runt med fri entré och olika utställningar. Vackra och tänkvärda konstverk pryder Sjöängen både in- och utvändigt. Från caféet och tidningshörnan kan du njuta av fantastisk utsikt över vattnet och stadens strandpromenad. Kulturhuset Sjöängen jobbar ständigt med att skapa trygga miljöer där du kan njuta, koppla av och trivas. Med sin strategiska placering intill Askersunds resecentrum är det lätt att ta sig till Sjöängen och i lugn och ro njuta av allt härligt och intressant som händer i huset. Runt hörnet hittar du trevliga boenden och kan njuta av småstadsshopping, mysiga caféer och restauranger.

Askersund hälsar dig välkommen!

Skicka mail till oss