Cykelveckan vid Vättern

Vätternrundan 300 km 17-18 juni 2016

Telefontider:
måndag – torsdag 9-12 och 14-16 samt fredag 9-12

Fax: 0141-21 12 88

Telefon: 0141-22 32 90 vx

E-postinfo@vatternrundan.se

E-post besvaras normalt inom några dagar.
Du kan också kontakta oss på våra Facebooksidor (Vätternrundan och Tjejvättern).

Cykelstaden Motala har mycket att erbjuda. Välkommen!

Vätternrundan är ett av världens absolut största motionscykellopp med runt 20 000 deltagare varje år. Varje år drar arrangemanget ungefär 80 000 människor till Motala som förvandlas till en metropol som myllrar av människor och aktiviteter.

Men Vätternrundan är mer än bara ett lopp.
Totalt har arrangören sex olika lopp – Vätternrundan, Halvvättern, Tjejvättern, Minivättern. Bianchi Vättern GP och årets nyhet MTB-Vättern – som alla samlas under namnet Vätternrundan, eller som vi säger i Motala – Cykelveckan.

MTB-Vättern 10 juni
Mellan 1998 och 2006 gick MTB-Vättern med start och mål i Borensberg. 10 år senare, 2016, återlanseras nu loppet i Motala men breddas för att skapa utrymme för framtida bansträckningar med olika svårighetsgrader. MTB-Vätterns bana 2016 kommer att vara i svårighetsgrad blå, vilket innebär lättare cykling och inte så tekniskt som många andra MTB-lopp, det kommer att finnas två distanser på ca 20 km och ca 40 km som visar dig Motalas skönhet, med bland annat Göta Kanal och naturskyddsområdet Staffanstorp, från cykelsadeln. Loppet är öppet för alla från 11 år (året man fyller 11) och för första gången någonsin kan man erbjuda något för alla från 6 år och uppåt.

Minivättern 10 juni
Cykelloppet för de yngsta deltagarna i cykelveckan. Alla barn mellan 6-10 år får vara med och cykla på Vätternpromenaden intill Motalaviken.

Tjejvättern 100 km 11 juni
Tjejvättern 100 km har sedan starten 1991 lockat runt 130 000 cyklister att delta. Loppet är 100 kilometer och går söderut från Motala, via Vadstena och Omberg innan den vänder tillbaks igen över slätten via Rök och Skänninge för att avslutas längs Vätternpromenaden i Motala. Loppet har tre depåer (Borghamn, Rök och Skänninge). Rök är ett populärt stopp där man bland annat kan beskåda Rökstenen och medeltidsstaden Skänninge med sina idylliska gator och torg. Tjejvättern är en del av Tjejklassikern och är öppet för tjejer från 15 år (året du fyller 15) och uppåt.

Halvvättern 150 km 12 juni
Loppet startade 2005 men kallades då Grabbvättern och var öppet bara för män. 2007 tog man istället namnet Halvvättern och öppnade upp för alla över 15 år att delta. Precis som Tjejvättern går banan ut från Motala men går sedan via Vadstena, Ödeshög, Tällekullen, Rök, Skänninge och Fågelsta tillbaks till målet i Motala. Man passerar även Ekopark Omberg som är ett av landets vackraste naturområden med en mosaik av skogar och dramatiska bergsbranter. Halvvättern är en del av Halvklassikern och är öppet för alla från 15 år (året du fyller 15) och uppåt.

Bianchi Vättern GP 16 juni
Detta täta race är ett av Sveriges mest uppskattade GP-lopp där publiken hamnar väldigt tätt inpå handlingen. Loppet går i centrala Motala runt torget och ner mot Motalaviken. Vi får följa svenska eliten i både herrklass och damklass. Dessutom körs loppet Vacchi Invitational där tidigare storcyklister gör upp om segern i ett tätt lopp.

Skicka mail till oss