Ödeshög bjuder in till naturupplevelser

Besöksadress: Stora torget 3

Postadress: Stora torget 3
599 31 Ödeshög

Tel: +46 (0)144-351 67

E-mail: tourism@odeshog.se

Hemsida: www.odeshog.se

Fiska, vandra, dyka, paddla… När du befinner dig i Ödeshög med omnejd är det alltid nära till stora och för många också annorlunda naturupplevelser.

Möjligheterna att få uppleva något nytt och unikt i trakten är outtömliga. Från Ödeshögs sida satsas det stort på att öppna upp för ännu fler att bekanta sig med områdets särart. Inte mindre än sju olika natur- och kulturguidningar startas i år.

Till nyheterna för 2016 hör öringsafari i Ålebäcken, fjärilssafari i Bomhult, kulturspår i Orrnäsravinen, trollingfiske på Vättern och bivargar i Skrapegården. Glöm då inte att just i dessa trakter är utbudet av guidningar mycket stort sedan tidigare.

Frågar du vad som är mest kännetecknande för Ödeshög med dess omgivningar ger de flesta svaret: naturen. Runt själva tätorten Ödeshög finns en lång rad lika vackra som spännande besöksmål. I norr Hästholmen, Omberg, Alvastra och Tåkern. I söder slingrar sig turistvägen, gamla Riksettan, utefter Vättern. I öster stenålders- och vikingalämningar med Rökstenen i centrum. Och i väster hittar du Öninge med den för Vättern unika klippstranden som erbjuder såväl vandring som fiske, bad och dykning. Här hittar du dessutom både camping och lite längre norrut en golfbana.

Om Ödeshögs tätort inte erbjuder någon sjöutsikt så är det ändå ett givet besöksmål för den som vill shoppa i mindre butiker. Dessutom görs en stor satsning på att skapa ett nytt, funktionellt och vackert centrum.

Kontrasten är den lilla tätorten Hästholmen några kilometer norrut. Den anrika och sedan några år tillbaka nyrustade hamnanläggningen sjuder av folkliv. Hästholmen har blivit ett eldorado för både dykare och trollingfiskare.

För den vane är en kajaktur utefter Ombergs branter en stor upplevelse. Rödgavels grotta ligger inom bekvämt paddelavstånd. På samma sätt kan du uppleva naturen och kulturen på egen hand, på vattnet, till fots eller med bil, men mest får du ut av professionella och engagerade ledsagare som ger dig en ny dimension.

Skicka mail till oss