50:e Vätternrundan

Nattpass

Nattpass

Med åtta månader kvar till våra events 2015 kan vi välkomna ca 27-28 000 anmälda redan nu i novembers höstmörker!

Vi kommer att välkomna ännu fler innan vi skriver juni 2015 i almanackan och att cykel och motionsboomen fortfarande håller i sig kan vi konstatera med glädje.

Förberedelserna är igång sedan länge och en stor förändring inför nästa år är att startplatsen och mässan/butiken kommer att byta plats. En enkel flytt i teorin men mer komplicerad i verkligheten, allt går dock som planerat och förankringen bland alla parter som berörs sker i en fantastiskt positiv anda.

Till sommaren kommer den 50:e Vätternrundan att genomföras och självklart förbereder vi detta jubileum, de tre personer som hittills har åkt alla 49 ggr kommer alla att stå på startlinjen.

Många är samtidigt de som står där för första gången, ca hälften av alla deltagare är varje år nya i startlistan. De har bestämt sig för att anta utmaningen som våra lopp utgör och på vägen dit kommer de att förbättra sin egen hälsa och livskvalité, något som vi är mycket glada att få vara en del av!

I juni kommer vi också att få höra nationalsånger spelas i Motala och VM medaljer att delas ut!

Långdistans i Triathlon är grenen och från världens alla hörn kommer det triathleter för att kämpa. Detta evenemang är en del i vår aktivitetsplan för vårt jubileum.

Många människor är det som varje år hjälper till för att se till att alla besökare/cyklister får en härlig upplevelse när de kommer till oss. En grupp är de som hyr ut sina hus/lägenheter till våra deltagare, en förutsättning för att alla ska bli väl omhändertagna.

Och det finns många fler som alla är lika viktiga för att våra events ska bli lyckosamma. Utan alla dessa samarbeten skulle det inte finnas några cykellopp i Motala! Dessa junidagar varje år är viktiga ”fönster” mot hela världen för att sätta Motala på kartan. Med ett bra värdskap är chanserna stora att många som kommer till oss för att cykla också kommer tillbaka till Motala vid fler tillfällen, något som vi självklart gärna vill!

Nu är det full fokus på nästa sommar, intresset från våra deltagare är större än någonsin och vi är taggade!

Varmt välkomna till Motala och våra arrangemang 2015!

Eva-Lena Frick, vd Vätternrundan