Historiquement ans Mjölby

Bienvenue à l'Office de Tourisme à Mjölby Municipalité

Le bureau d'information touristique est situé dans Skänninge
Main Square 2,
596 31 Skänninge

Heures d'ouverture
14 peut - 22 Mai, y. 12-16, Sat.. et Sun.. fermé
25 juin - 10 août, y. 10-18, Sat.. 11-15, soleil. fermé
13 août - 17 sep, y. 12-16, Sat.. et Sun.. fermé
d'autres fois: Ouvert du mardi et le vendredi kl.12-16 (demander des renseignements à d'autres moments)

Téléphone: 0142-850 03
e-post: turistbyran@mjolby.se
www.visitostergotland.se/mjolby

Coordonnées
58.395321, 15.086735

La population est de plus en plus - plus de gens choisissent de se déplacer ici. Au cours des dix dernières années, la population de la municipalité de Mjölby augmenté de plus de 1000 les gens - nous sommes fiers de.

Världsvan och Hemkär. I Mjölby kommun är det enkelt att leva ett gott liv.

Centralorten Mjölby är en besöksvänlig stad med den mindre ortens kvalitéer. Strosa runt bland trevliga butiker och lunchställen.

I den historiska staden Skänninge, som är en av Sveriges äldsta städer, finns kulturhistoriska miljöer och ett flertal olika intressanta evenemang under året.

Mantorp står för hästkrafter och spänning! På Mantorp Park, en av nordens ledande motorbanor, kan du känna fartvindarna från proffsen, eller kanske i din egen kärra. På Mantorptravet är det riktiga hästkrafter som gäller med tävlingar nästan varje vecka.

Väderstad har något för smaklökarna. Här kan du handla Vätternkräftor eller ta en fika på landsändans bästa konditori, Väderstad Centralkonditori.

På den vackra och bördiga slätten i omgivningen har det odlats livsmedel i århundraden. Det finns många lokala odlare som säljer sina produkter i gårdsbutiker. Här kommer några tips!

Utanför Skänninge på vägen mot Bjälbo och Väderstad finns Hermelins Gårdsbutik. Här odlas potatis, kål, bönor, lök, sparris och andra härliga primörer efter säsong. Om inte Gårdsbutiken är öppen finns det självservice.

En kilometer utanför Skänninge ligger Gripenbergs Gårdsbutik. De är specialister på potatis men odlar även andra godsaker! Här kan ni plocka era egna jordgubbar eller en vacker bukett med sommarblommor. De har även en liten lekplats och lite smådjur.

Söder om Mjölby på riksväg 32 mot Boxholm ligger Bleckenstad gårdsbutik. Butiken har ett stort utbud av närproducerade varor med allt från rapsolja till ostkakor och morotsmarmelad.

Vill ni köpa gammeldags perenner finns Botanicus plantskola i Järstad på vägen 206 mellan Skänninge och Mantorp. Här finns en idéträdgård att inspireras ifrån och även ett litet trädgårdsmuseum.

För trädgårdsintresserade finns även en kulturminnesmärkt trädgård i Skänninge på Sandbergsgården som är en av museigårdarna i staden. Miljön här visar en stadsträdgård på 17–1800-talet. Besök även Örtagården med växter som minner om de båda dominikanerklostren som fanns i staden på medeltiden. Under sommaren arrangeras Trädgårdsvandringar och Örtagårdsvandringar.

Envoyer un courriel à nous