Históricamente años en Mjölby

Bienvenido a la información turística en Mjölby Municipio

La oficina de turismo se encuentra en Skänninge
Plaza de Armas 2,
596 31 Skänninge

El horario de apertura
14 Mayo - 22 Mayo, hay. 12-16, Sábado. y Sun.. cerrado
25 junio - 10 ago, hay. 10-18, Sábado. 11-15, sol. cerrado
13 ago - 17 sep, hay. 12-16, Sábado. y Sun.. cerrado
otras veces: Abrir martes y viernes kl.12-16 (llamar para obtener información en otras ocasiones)

Teléfono: 0142-850 03
e-post: turistbyran@mjolby.se
www.visitostergotland.se/mjolby

Coordenadas
58.395321, 15.086735

La población está creciendo - más personas están optando por vivir aquí. En los últimos diez años, la población del municipio de Mjölby aumentó más 1000 personas - estamos orgullosos de.

Världsvan och Hemkär. I Mjölby kommun är det enkelt att leva ett gott liv.

Centralorten Mjölby är en besöksvänlig stad med den mindre ortens kvalitéer. Strosa runt bland trevliga butiker och lunchställen.

I den historiska staden Skänninge, som är en av Sveriges äldsta städer, finns kulturhistoriska miljöer och ett flertal olika intressanta evenemang under året.

Mantorp står för hästkrafter och spänning! På Mantorp Park, en av nordens ledande motorbanor, kan du känna fartvindarna från proffsen, eller kanske i din egen kärra. På Mantorptravet är det riktiga hästkrafter som gäller med tävlingar nästan varje vecka.

Väderstad har något för smaklökarna. Här kan du handla Vätternkräftor eller ta en fika på landsändans bästa konditori, Väderstad Centralkonditori.

På den vackra och bördiga slätten i omgivningen har det odlats livsmedel i århundraden. Det finns många lokala odlare som säljer sina produkter i gårdsbutiker. Här kommer några tips!

Utanför Skänninge på vägen mot Bjälbo och Väderstad finns Hermelins Gårdsbutik. Här odlas potatis, kål, bönor, lök, sparris och andra härliga primörer efter säsong. Om inte Gårdsbutiken är öppen finns det självservice.

En kilometer utanför Skänninge ligger Gripenbergs Gårdsbutik. De är specialister på potatis men odlar även andra godsaker! Här kan ni plocka era egna jordgubbar eller en vacker bukett med sommarblommor. De har även en liten lekplats och lite smådjur.

Söder om Mjölby på riksväg 32 mot Boxholm ligger Bleckenstad gårdsbutik. Butiken har ett stort utbud av närproducerade varor med allt från rapsolja till ostkakor och morotsmarmelad.

Vill ni köpa gammeldags perenner finns Botanicus plantskola i Järstad på vägen 206 mellan Skänninge och Mantorp. Här finns en idéträdgård att inspireras ifrån och även ett litet trädgårdsmuseum.

För trädgårdsintresserade finns även en kulturminnesmärkt trädgård i Skänninge på Sandbergsgården som är en av museigårdarna i staden. Miljön här visar en stadsträdgård på 17–1800-talet. Besök även Örtagården med växter som minner om de båda dominikanerklostren som fanns i staden på medeltiden. Under sommaren arrangeras Trädgårdsvandringar och Örtagårdsvandringar.

Enviar correo electrónico a nosotros

Este formulario de contacto está desactivado debido a que se negó a aceptar el servicio Google reCaptcha que es necesaria para validar cualquier mensaje enviado por el formulario.