Historisch gesehen Jahren in Mjölby

Willkommen in der Tourist-Information in Mjölby Gemeinde

Die Touristeninformation befindet sich in Skänninge befindet
Hauptplatz 2,
596 31 Skänninge

Öffnungszeiten
14 Mai - 22 Mai, dort. 12-16, Sa.. und Sun.. geschlossen
25 Juni - 10 August, dort. 10-18, Sa.. 11-15, Sonne. geschlossen
13 August - 17 September, dort. 12-16, Sa.. und Sun.. geschlossen
andere Zeiten: Geöffnet dienstags und freitags kl.12-16 (zu anderen Zeiten für Informationen rufen Sie)

Telefon: 0142-850 03
e-post: turistbyran@mjolby.se
www.visitostergotland.se/mjolby

Coordinates
58.395321, 15.086735

Die Bevölkerung wächst - mehr Menschen entscheiden sich, hierher zu ziehen. In den vergangenen zehn Jahren hat sich die Einwohnerzahl der Gemeinde Mjölby um über erhöhte 1000 Leute - wir sind stolz auf.

Världsvan och Hemkär. I Mjölby kommun är det enkelt att leva ett gott liv.

Centralorten Mjölby är en besöksvänlig stad med den mindre ortens kvalitéer. Strosa runt bland trevliga butiker och lunchställen.

I den historiska staden Skänninge, som är en av Sveriges äldsta städer, finns kulturhistoriska miljöer och ett flertal olika intressanta evenemang under året.

Mantorp står för hästkrafter och spänning! På Mantorp Park, en av nordens ledande motorbanor, kan du känna fartvindarna från proffsen, eller kanske i din egen kärra. På Mantorptravet är det riktiga hästkrafter som gäller med tävlingar nästan varje vecka.

Väderstad har något för smaklökarna. Här kan du handla Vätternkräftor eller ta en fika på landsändans bästa konditori, Väderstad Centralkonditori.

På den vackra och bördiga slätten i omgivningen har det odlats livsmedel i århundraden. Det finns många lokala odlare som säljer sina produkter i gårdsbutiker. Här kommer några tips!

Utanför Skänninge på vägen mot Bjälbo och Väderstad finns Hermelins Gårdsbutik. Här odlas potatis, kål, bönor, lök, sparris och andra härliga primörer efter säsong. Om inte Gårdsbutiken är öppen finns det självservice.

En kilometer utanför Skänninge ligger Gripenbergs Gårdsbutik. De är specialister på potatis men odlar även andra godsaker! Här kan ni plocka era egna jordgubbar eller en vacker bukett med sommarblommor. De har även en liten lekplats och lite smådjur.

Söder om Mjölby på riksväg 32 mot Boxholm ligger Bleckenstad gårdsbutik. Butiken har ett stort utbud av närproducerade varor med allt från rapsolja till ostkakor och morotsmarmelad.

Vill ni köpa gammeldags perenner finns Botanicus plantskola i Järstad på vägen 206 mellan Skänninge och Mantorp. Här finns en idéträdgård att inspireras ifrån och även ett litet trädgårdsmuseum.

För trädgårdsintresserade finns även en kulturminnesmärkt trädgård i Skänninge på Sandbergsgården som är en av museigårdarna i staden. Miljön här visar en stadsträdgård på 17–1800-talet. Besök även Örtagården med växter som minner om de båda dominikanerklostren som fanns i staden på medeltiden. Under sommaren arrangeras Trädgårdsvandringar och Örtagårdsvandringar.

Eine E-Mail an uns