100 år av drömmar

_MG_9745_Hotellet_316x175För exakt 100 år sedan hölls det Återinvigningsfest med bal här på Ombergs Turisthotell! Hotellet, som ursprungligen byggdes 1892, hade brunnit ner till grunden men tack vare driftiga människor som Ellen Key byggdes det upp igen.
Tanken är svindlade – inte bara att det under alla dessa år som gått sedan dess, har människor kommit hit för att bo på pensionatet och äta i restaurangen. Tanken är också svindlande för att de då liksom vi nu, såg potentialen i det som fanns nära och använde naturen både i form av råvaror men även som rekreation.

100 år har gått men känslan av svunnen tid finns och påminner oss om att vi är med och skapar en del av en förhoppningsis lång historia här på Ombergs Turisthotell!Att det var ett gammalt anrikt pensionat var självklart men först efter en tid i huset och efter möten med människor som bott, ätit, firat och arbetet här förstår vi vilken unik och viktig plats detta är för många och inte minst oss själva! Vikten av att förvalta detta hus såsom det är värt, såg vi från början men vi såg också att det skulle krävas oerhört mycket kunskap, tid och även pengar för att kunna restaurera det.

Av oss fyra ägare är det Jonas Larsson som är ansvarig för fastigheten. Han är intresserad och kunnig på byggnadsvård och har påbörjat ett arbete som kommer att pågå länge, länge.

Tillsammans med Jonas har vi, Pernilla Larsson (ekonomi- samt konferensbokningsansvarig), Linda Johansson (restaurangchef) och Marcus Larsson (köksmästare) planerat och skapat ekonomiska och strukturella förutsättningar för att Ombergs Turisthotell ska kunna leva i 100 år till.

För att kunna fortsätta att förvalta denna fantastiska plats räcker det dock inte med oss fyra och vår duktiga anställda. Det kräver att gästerna kommer hit dag efter dag, året runt och bidrar till verksamheten och därmed skapar resurser för framtiden.

Därför är vi oerhört tacksamma för alla er som återkommer till oss gång efter annan. Att ni också rekommenderar vänner och bekanta att komma hit för att njuta av den hänförande naturen, det gamla trähuset, det familjära bemötandet och inte minst- den vällagade maten gjord av lokala och ekologiska råvaror från trakten!

Utan alla dessa härliga gäster vore vi ingenting och hade inte haft förutsättningarna att arbeta vidare med inte bara vår dröm utan också fortsättningen på historien om Ombergs Turisthotell!